Jedenáctiletý chlapec se utopil v řece Opavě

V pondělí 7. června v podvečer se 11letý hoch z Ostravy pohyboval ve společnosti dvou o něco starších dívek na břehu řeky Opavy poblíž mostu u takzvaného Vojenského splavu na ulici Jaselské v opavských Městských sadech. Následný skok do řeky, kterým se zřejmě chtěl před dívkami předvést, se mu stal osudným.

Dosavadním prošetřováním policisté zjistili, že chlapec skočil z prostoru dřevěných desek u vyústění umělého koryta pro vodní sporty do řeky. Následně zůstalo jeho tělo nehybné na hladině s hlavou ponořenou pod vodou. Po chvíli se zcela potopil, dívky proto přivolaly pomoc.

Na místo se dostavili příslušníci Integrovaného záchranného systému. Policisté z Obvodního oddělení v Opavě i dopravní policisté v úzké spolupráci s opavskými hasiči a se strážníky Městské policie ihned prohledávali koryto řeky, přilehlé břehy i další okolní prostory.

Přibližně po dvou a půl hodinách vytáhli hasiči z vody na břeh bezvládné tělo chlapce a začali s oživovacími pokusy. V těch pokračovala i přivolaná osádka sanitního vozidla Rychlé záchranné služby, lékař však po marném boji konstatoval úmrtí chlapce.

Podle prvních informací nedošlo k cizímu zavinění. Případ si převzali policisté a kriminalisté Územního odboru Policie České republiky v Opavě, kteří zjišťují a ověřují veškeré okolnosti této tragické události.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.