Zaměřili se na riskantní jízdu motorkářů

V neděli 26. května 2024 proběhla na silnicích okresu Opava a Frýdek-Místek dopravně bezpečnostní akce zaměřená mimo jiné na chování motorkářů v silničním provozu. Policisté kontrolovali správný způsob jízdy, předjíždění, technický stav motocyklů, doklady potřebné k řízení motorových vozidel a dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

„Při akci jsme nekontrolovali pouze motorkáře, ale všechny účastníky silničního provozu. Celkem jich bylo 190 a zjistili jsme 60 přestupků. Kromě jednoho případu jsme je vyřešili v příkazním řízení na místě. Z celkového počtu přestupků bylo 10 spácháno motocyklisty. Jednalo se o překročení povolené rychlosti, nejvíce jsme naměřili motorkáři, a to rychlost 75 km/hod v obci, ale také několik strojů mělo nevyhovující technický stav,“ upřesnil policejní mluvčí.

Nejčastějším přestupkem bylo překročení povolené rychlosti, a to ve 40 případech, druhé místo obsadil nevyhovující technický stav vozidla (11 případů). U jednoho řidiče vykázala dechová zkouška pozitivní výsledek a tak jsme mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Policisté upozorňují, ž v podobných akcích budou pokračovat i v příštích týdnech.





VSTUP DO DISKUZE