Podvodník nabízel vstupenky na hokej

Od začátku konání mistrovství světa v hokeji policisté v Ostravě prozatím zaznamenali 63 případů, kdy se diváci nedostali kvůli falešným vstupenkám do haly na zápas. Škoda je cca 160 tisíc korun. Poškození nenakupovali na oficiálních stránkách prodejce, ale zejména na internetových inzertních portálech a také přes sociální sítě. V některých případech jim lístky po zaplacení nebyly ani dodány.

Jednoho takového prodejce, konkrétně 24letého muže z Ostravy, který si vytvořil účty na sociálních sítích a nabízel k prodeji lístky, jenž pak po zaplacení poškozeným nedodal, obvinili kriminalisté zabývající se kybernetickou trestnou činností z přečinu podvodu. Vstupenky měl nabízet nejen na právě probíhající mistrovství světa IIHF v ledním hokeji, ale také na další sportovní i kulturní akce, například na koncerty skupin Depeche Mode a Rammstein.

Modus operandi byl vždy stejný. Obviněný si založil na sociální síti několik profilů (na některých se vydávat i za ženu), které využíval výhradně ke komunikaci se „zákazníky“. Nabízel vstupenky, ačkoli je nikdy k dispozici neměl. Pokud vznikla situace, že poškození požadovali osobní setkání, tak kontaktoval s tím, že má jiné zájemce a pokud lístky chtějí, tak musí peníze zaslat ihned. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 18 tisíc korun. Finance použil pro svou potřebu.

Obviněný se po předložení důkazů k trestné činnosti doznal. Policistům uvedl, že svého jednání lituje, přesto mu hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

Opět upozorňujeme, aby návštěvníci různých akcí, ať již sportovních či kulturních, nakupovali vstupenky na oficiálních serverech a na oficiálních místech prodejců.





VSTUP DO DISKUZE