Ujíždějící řidič „zaparkoval“ do reklamní tabule, předtím hodil na auto betonovou kostku

Ve středu 26. května po poledni se policisté z oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava vydali v Přívoze za osobním vozidlem – měli podezření, že je za volantem muž se zákazem řízení. „Řidič na znamení k zastavení nereagoval, naopak začal zrychlovat a snažil se hlídce ujet, jednu chvíli dokonce po chodníku,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská a upřesnila, že na chodníku v té době naštěstí nikdo nebyl.

Řidič následně na ulici Mariánskohorské (ve směru na Porubu) projel přes odstavný pruh. Odbočovací manévr k čerpací stanici pravděpodobně vlivem vysoké rychlosti nezvládl a narazil s vozidlem mimo komunikaci do reklamní tabule a poté do uzávěru vody. Policisté poté zjistili, že se vskutku jedná o muže bez řidičského oprávnění, který má několika soudy zakázáno řídit – nejdelší zákaz je do roku 2033. Výsledek testu na návykové látky byl pozitivní na amfetamin.

Výše uvedenou událostí se zabývají policisté obvodního oddělení Ostrava Vítkovice. „Připojili“ ji totiž k další věci. Co se stalo? O dva dny dříve přijali policisté oznámení, že neznámý muž ve Vítkovicích přijel s betonovou kostkou na kapotě svého auta k zaparkovanému vozidlu, vystoupil a hodil kostku na jeho čelní sklo. „Hod“ se však nepovedl, zvedl tedy kostku spadlou a tentokrát zamířil na sklo zadní, které rozbil a z místa činu odjel. Škoda je předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Shodou náhod pak policisté zjistili, že jde o stejného pachatele.

Policisté následně sdělili 33letému muži s bohatou trestní minulostí rozličného charakteru podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu poškození cizí věci. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trestní sazbu až do výše dvou let. K poškození vozidla ho dle něj vedly osobní důvody. Jednání lituje, zejména proto, že poničené auto bylo někoho jiného, než domníval…





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.