Vážný střet motocyklu s automobilem v Opavě

Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve čtvrtek 13. června odpoledne u vážné dopravní nehody v Opavě. Před tři čtvrtě na pět byl krajským operátorům oznámen střet osobního automobilu a motocyklu na křižovatce v části Kateřinky. Na pomoc vyjely dva pozemní zdravotnické týmy a lékařské rendez-vous.

Jednačtyřicetiletý motocyklista utrpěl při kolizi mnohočetná vážná zranění. "Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění pánve, páteře a dolní končetiny, vyslovil rovněž podezření na vnitřní poranění břicha. Záchranáři jej zajistili krčním límcem, pánevním pásem a pomocí vyprošťovacího rámu uložili do podtlakové matrace. Podali kyslík, potřebné léky a infuzní roztoky. Poté pacienta za stálé monitorace životních funkcí transportovali do ostravského traumatologického centra," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Středně závažné poranění, a to v oblasti horní končetiny, bylo nutno ošetřit u dvacetileté účastnice nehody. Předána byla do péče úrazové ambulance opavské Slezské nemocnice.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.