Při sobotní srážce vlaku s automobilem v Ostravě zemřely dvě děti

Sobotní střet osobního auta s vlakovým rychlíkem si vyžádal dvě oběti na životech. Ani přes veškeré úsilí záchranářů nepřežily nehodu dvě děti.

K nehodě došlo na železničním přejezdu v ostravském obvodu Třebovice po desáté hodině. Na místě spolu s hasiči a policisty zasahovaly čtyři pozemní týmy záchranářů a vrtulník letecké záchranné služby.

V osobním vozidle cestovaly tři osoby. "Dvě děti vyproštěné z automobilu nejevily známky života. Záchranáři u obou zahájili rozšířenou resuscitaci, ve které pokračovali několik desítek minut. Pacientům zajistili dýchací cesty, prováděli nepřímou srdeční masáž a podávali léky. Veškerá snaha zasahujících týmů ale byla marná. Děti utrpěly mnohočetná poranění a na místě jim podlehly. Zasahující lékaři tak museli u obou nakonec konstatovat smrt," konstatoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřili také dvaačtyřicetiletého muže, který utrpěl lehká poranění. V souvislosti s událostí byli na místo nehody a následně také do nemocnice povoláni zdravotničtí interventi k poskytnutí první psychické pomoci zasaženým.







Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.