Frenštát nabídne občanům bezplatnou právní poradnu

I v roce 2023 nabídne město Frenštát pod Radhoštěm svým občanům službu bezplatné právní poradny. Zájemci ji mohou využít každé druhé pondělí v kalendářním měsíci. Podmínkou je však objednat se předem, a to osobně nebo telefonicky.

„Poskytnutí základní právní pomoci občanům našeho města zdarma považuji za dobrou investici. Ze zpětné vazby našich občanům je zřejmé, že pomoc v různých právních záležitostech, obtížných a složitých životních situacích využívají a považují ji za přínosnou,“ řekl Jan Rejman, starosta města Frenštát pod Radhoštěm.

Každý zájemce může zdarma využít právní konzultaci maximálně v rozsahu 30 minut, a to nejvýše dvakrát za rok. Právní poradna je občanům k dispozici pravidelně, a to každé druhé pondělí v daném kalendářním měsíci vždy od 13 do 17 hodin. Zájemce o právní pomoc si musí svou návštěvu sjednat minimálně dva dny dopředu osobně na recepci městského úřadu nebo telefonicky na čísle 556 833 111.

 „Bezplatná právní poradna byla vždy plně využívána s tím, že každý měsíc se přihlásilo osm zájemců. Celkem tedy 96 zájemců za rok 2022. Témata byla velmi různorodá, od spotřebitelských otázek týkajících se práva z vadného plnění, reklamací zboží až po ceny energií, smlouvy s dodavateli energií a jejich výpovědi. Několikrát bylo řešeno oddlužení a otázky spojené s exekucemi. Velmi častými dotazy byly otázky dědictví, závětí a rozvodu manželství. Často se lidé přišli zeptat rovněž na otázky týkající se nemocí z povolání, zejména karpální tunely u sériové výroby,“ přiblížil realizaci poradny v roce 2022 advokát Tomáš Panáček.

Termíny bezplatné právní poradny v roce 2023:

9. 1., 13. 2., 13. 3., 17. 4., 15. 5., 12. 6., 10. 7., 14. 8., 11. 9., 9. 10., 13. 11., 11. 12. 2023

Místo:

Centrum poradenských služeb a Klub seniorů, Kalusova 1170, 1.NP 




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.