Začalo se krást dřevo do kamen, policie hledá svědky

Policisté z územních odborů Policie ČR v Bruntále, v Novém Jičíně a v Opavě v těchto dnech řeší o krádežích dřeva či uhlí. Vybízí svědky, kteří by mohli jednotlivé případy objasnit, aby své informace oznámili telefonicky (i anonymně) na bezplatnou linku 158.

PŘÍPAD PRVNÍ

V blíže neustanovené době na konci loňského nebo začátkem letošního roku odcizil doposud neznámý pachatel z volně přístupné plochy poblíž tak zvaného Bystrého potůčku na katastru obce Tichá nejméně 14 metrů krychlových dřevní hmoty (kulatiny jasanu, olše a vrby) různých délek a o různém průměru, čímž poškozenému 70letému muži z Frýdeckomístecka vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 14 tisíc korun. Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení ve Frenštátě pod Pradědem.

PŘÍPAD DRUHÝ

Na přelom roků 2022 a 2023 se doposud neznámá osoba po přestřižení drátěného oplocení vloupala do areálu uhelných skladů v obci Čermná ve Slezsku, odkud postupně odcizila nejméně 600 kilogramů hnědého i černého palivového uhlí (hnědý ořech, hnědá kostka a černé uhlí s označením ETP), čímž majiteli skladů vznikla celková hmotná škoda přes 10 tisíc korun. Tuto trestnou činnost intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově.

PŘÍPAD TŘETÍ

Mezi šestým a jedenáctým lednem tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal přečin krádeže i v katastru obce Radim, když od jedné z lesních cest odcizil 35 kubíků volně odloženého palivového dříví (převážně smrk a modřín), čímž poškozené společnosti vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 60 tisíc korun. Tato záležitost je nadále v gesci policistů z Obvodního oddělní v Krnově.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.