Orlová: Po rozdělení rolí rozbíjeli a brali

Policisté obvodního oddělení zadrželi dva muže, kteří se na území města dopouštěli různých krádeží. Komisař je obvinil, zkušenější je už ve vazební věznici. Jeden hlídal, druhý rozbil okno a nato je oba policisté zadrželi.

V Orlové se před nedávnem dva mladí muži (29 a 20 let) domluvili a vyrazili v noci do města. Před jednou orlovskou restaurací si rozdělili role. Mladší hlídal okolí, starší rozbil okno a vlezl do objektu, kde vzal krabici s biliardovými koulemi. Viděl je náhodný svědek, který vše oznámil na linku 158, a oba skončili s pouty na rukou.

Během procesních úkonů kriminalisté 2. oddělení kriminální služby dvojici prokázali, že pár hodin před noční akcí stačili po rozbití okna dodávkového vozidla vzít mobilní telefon. Dále se měli ještě pokusit dostat do firemního objektu, což se jim nepodařilo. Scénář u všech případů byl stejný, jeden hlídal, druhý konal.

Starší důvodně podezřelý (29) sám měl ve dvou případech vzít zboží v různých prodejnách a na konci uplynulého roku rozbít okno nákladního vozidla, odkud si měl odnést tašku s oděvy a cigaretami.

Komisař proti mužům zahájil trestní stíhání a obvinil je, mladšího (20) ze spáchání pomoci k přečinům krádeží. Mladík v případě prokázání viny může být odsouzen k trestu odnětí svobody až na dva roky.

Starší muž (29) je viněn ze spáchání přečinů krádeží a přečinu poškození cizí věci. Jeho velmi bohatá trestní minulost čítá 16 záznamů převážně majetkových deliktů. U něj soud vyhověl návrhu a recidivistu vzal do vazby, kde vyčká na soudní jednání a je ohrožen trestem odnětím svobody na šest měsíců až tři roky.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.