Drama na kolejích. Muž, který se bodnul nožem v pendolinu, bojuje o život

Dvaasedmdesátiletý muž, který se včera večer bodnul nožem v Pendolinu, leží ve vážném stavu v nemocnici. Kriminálka případ řeší jako pokus o sebevraždu. K neštěstí došlo na trati z Prahy do Bohumína, rychlovlak zůstal stát v Zábřeze. Ostatní cestující policisté evakuovali.

„Ještě před příjezdem policejního vyjednavače muž naplnil své výhružky a bodnul se nožem do oblasti hrudníku. Na místě zasahující zdravotníci si jej okamžitě převzali do péče a poté jej převezli k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová. 

Spor kvůli roušce?

Tragická událost se odehrála ve středu 2. února ve večerních hodinách. Policie dostala na tísňovou linku oznámení o muži, který v rychlovlaku vyhrožoval za přítomnosti ostatních cestujících sebepoškozením. Krátce nato vlak zastavil v Zábřehu na Moravě. Na místo přivolaným policistům se podařilo vejít do vlaku a převést cestující z vagónu do bezpečí.

Podle aktuálních informací leží muž ve vážném stavu a bojuje o život na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Olomouc. Policie zároveň prošetřuje další okolnosti tragického případu. Motiv činu vyšetřovatelé zjišťují. Podle některých svědků z  vlaku stojí za pokusem o sebevraždu spor kvůli roušce.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.