Policisté zachránili ženu i psí spřežení

V úterý 21. prosince po poledni přijali policisté na tísňovou linku oznámení od ženy, která se vydala na vyjížďku na tažných saních se psím spřežením v okolí obce Raškovice na Frýdeckomístecku. Sáně se však měly převrhnout, žena spadla i se třemi psy ze srázu do řeky Morávky, zranila se a nevěděla, kde se přesně nachází. Zraněný měl být také jeden z psů.

Policisté obvodního oddělení Nošovice začali po ženě ihned pátrat. Následně přijali další oznámení o nálezu tažných saní a třech psů, kteří uvízli v hustém porostu stromů v obci Morávka. Policisté proto prohledávali okolí tohoto místa, kdy se jim podařilo ženu nalézt v těžko přístupném zasněženém terénu u koryta řeky. Žena byla zraněná, policisté se proto museli přebrodit na druhý břeh řeky, aby se k ženě dostali. Následně ji přenesli zhruba 300 metrů ke služebnímu vozidlu, kde ji poskytli první pomoc a tepelný komfort až do příjezdu záchranářů.

Policisté společně s hasiči poté zajistili také všechny psy, včetně zraněného, a předali je známému zraněné ženy, který se na místo dostavil, řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.