HSF System dosáhla v roce 2020 obratu téměř jeden a třičtvrtě miliardy korun

Stavební společnosti HSF System a její dceřiné společnosti HSF System SK se dařilo i v roce 2020. Povedlo se jim dosáhnout konsolidovaného obratu ve výši 1.730 milionů korun. Konsolidovaný čistý zisk za rok 2020 byl 41,29 milionu korun.

Loňský rok přinesl mnoho nečekaných výzev nejen stavebním firmám. Ostravská stavební společnost HSF System a její dceřiná společnost na Slovensku HSF System SK se s nimi ale vypořádaly a vykázaly konsolidované výnosy 1.730 milionů korun.

„Navzdory době ovlivněné „covidovou" situací a poklesu české ekonomiky jsme loňský rok zvládli velmi dobře. Dosažené konsolidované výsledky považujeme za velký úspěch. Stojí za nimi hlavně důvěra našich zákazníků a vysoké pracovní nasazení našich zaměstnanců v nelehkých a komplikovaných projektech," říká Jan Hasík, ředitel společnosti HSF System.

Ostravská společnost HSF System získala v roce 2020 jako generální dodavatel řadu ocenění ze stavebních soutěží. Titul si odnesla z prestižní soutěže Stavba roku za výstavbu Společenského centra v Sedlčanech a byla úspěšná i v dalších soutěžích, jako jsou Stavba Moravskoslezského kraje, Stavba roku Středočeského kraje nebo Stavba Jihomoravského kraje.

V žebříčku Rating stavebních dodavatelů za rok 2020 se společnost HSF System dostala mezi pět nejlepších stavebních firem v Česku. Hodnoceno bylo celkem 339 stavebních společností. Rating se tvoří jako bodové vyjádření kvality účastníků z 23 českých celostátních i regionálních stavebních soutěží. Pořadí firem sestavuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.

„V probíhajícím stavebním roce chceme posílit pozice nejen na trzích v Česku a na Slovensku, ale také v dalších zemích. Věnujeme se zprovoznění informačního systému pro řízení stavební výroby a chceme si i nadále udržet kvalitu prací a termínových parametrů našich staveb podle požadavků zákazníků," uvádí Jan Hasík a dodává: „Do dalších let pak chceme zvýšit podíl obratu v segmentech rekonstrukce staveb a občanská vybavenost."

HSF System finančně podpořila v roce 2020 například Samostatný dětský oddíl Brontosauři, Asociaci rodičů dětí s DMO a přidruženými neurologickými onemocněními ČR, Mobilní hospic Ondrášek nebo Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých České republiky. Pokračovala v úspěšné spolupráci s Ostravskou univerzitou v Ostravě nebo s Fakultou stavební při Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava. V oblasti sportu a kultury pak byla partnerem závodů Bike Čeladná, Valachy Tour nebo festivalu Sorfest.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.