ČEZ získal cenu YES

Cenu YES Like za rok 2023 v kategorii Parťák roku pro subjekt, který se podílí na udržitelném rozvoji cestovního ruchu v Jeseníkách, získala společnost ČEZ. Energetici prostřednictvím své nadace i dalších aktivit pomáhají s financováním klíčových projektů v oblasti aktivního turismu jako je údržba lyžařských běžeckých tras, údržba a tvorba nových cyklotras a cyklookruhů, obnova turistických map a turistického značení nebo rozvoj a údržba unikátní sítě nabíjecích stanic pro elektrokola v Jeseníkách. Ceny YES uděluje spolek Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

„Jsme velmi rádi, že naše spolupráce se společností ČEZ je oboustranně vnímána velmi pozitivně, o čemž svědčí její prodloužení na další tříleté období. Je to dáno společnými zájmy v oblasti udržitelného rozvoje území Jeseníků a podpoře značky turistické oblasti Jeseníky napříč kraji. Cena potvrzuje, že skupina ČEZ je zodpovědným partnerem veřejného sektoru a svůj claim ‚čistá energie zítřka‘v plném slova smyslu naplňuje,“ řekl předseda sdružení cestovního ruchu Tomáš Rak.

Cena pro vítěze všech kategorií byla symbolická – maketa horní nádrže přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně od Jana Machovského. „Právě Dlouhé stráně jsou zhmotněním všech našich aktivit, které v Jeseníkách podporujeme. Většina technologií obrovské elektrárny, která slouží především jako akumulátor elektrické energie, je ukryta hluboko pod zemí a nijak nenarušuje krásnou jesenickou krajinu. A naopak prvky umístěné nad zemí, například obě nádrže elektrárny, se staly zpestřením cestovního ruchu v Jeseníkách,“ řekl mluvčí ČEZ Vladislav Sobol, který cenu převzal od uvolněné zastupitelky Olomouckého kraje Milady Sokolové, která má na kraji na starost právě cestovní ruch.


Přehled vítězů ceny YES Like 2023:

Parťák pro cestovní ruch:   ČEZ, a.s.

Obec nakloněná cestovnímu ruchu:  Loučná nad Desnou, Vernířovice

Novinka cestovního ruchu:   Bikeregion Kralický Sněžník

Osobnost cestovního ruchu:   Oldřich Pilc in memoriam

Společný projekt pro cestovní ruch Cyklostezka Slezská Harta

Mimořádná cena za rozvoj filmové tvorby: Jeseníky díky (TV Metuje)

Mimořádná cena za infrastrukturu: YES Cyklo Staré Město

Přínos pro společné Jeseníky:   Zlatohorsko, kraj pokladů, p.o.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.