ČEZ Teplárenská pomohla školám v Orlové a Bohumíně

Model lidské páteře, tablety a další pomůcky budou od letošního školního roku využívat žáci dvou škol z Orlové a Bohumína díky daru společnosti ČEZ Teplárenská, která do obou měst dodává teplo. Energetici pomáhají místním školám pravidelně, letos směřují dary ve výši 25 tisíc korun do přírodovědných předmětů, řekl mluvčí ČEZ Vladislav Sobol.

„Školství a vzdělávání všeobecně v regionech, kde naše společnost působí, podporujeme dlouhodobě. Kromě specifických žádostí jsme například během uplynulých pěti let podporovali žáky prvních tříd nákupem výtvarných potřeb. Nyní jsme ovšem zvolili zcela odlišný koncept podpory u příležitosti zahájení nového školního roku. Každá z obdarovaných škol dostane 25 000 korun na vybavení učeben či pomůcky pro výuku přírodovědných předmětů na druhém stupni ZŠ,“ říká Rostislav Díža, generální ředitel ČEZ Teplárenské.

V Orlové mají z daru radost v ZŠ Jarní, která se zaměřuje na výuku dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Kantoři jim proto pořídí například model lidské páteře v životní velikosti, modely vývojových stádií některých živočichů od vajíčka až po dospělého jedince, výukovou sadu pro magnetismus a sadu optiky pro pochopení funkce oka. „Podobné didaktické pomůcky pomáhají našimi žákům rozvíjet myšlení, při manipulaci s předměty mohou využít více smyslů. Díky tomu si děti vytvoří konkrétnější představu o probíraném učivu,“ vysvětlila ředitelka školy Soňa Balonová.

V bohumínské ZŠ Bezručova měli o využití daru jasno od počátku a proto už mají tablety nakoupené. „Dotace na digitalizaci a výpočetní techniku šly zatím hlavně do větších škol, proto jsme rádi, že teď mohou využívat moderní technologie i žáci naší menší školy. Navíc od letošního roku začínáme učit podle nového rámcového vzdělávacího programu, který upravuje i přístup k informatice a zaměřuje se mimo jiné na rozvoj informativního myšlení. Tablety ale budeme používat napříč předměty včetně přírodovědných,“ upřesnila ředitelka ZŠ Bezručova Barbora Sovová.

Kromě škol na severu Moravy podpořila ČEZ Teplárenská také základní školy v Teplicích, Bílině, Jirkově, Trutnově a Hodoníně.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.