Vánoční trhy v Domě energetiky: Chráněné dílny utržily přes 52 tisíc korun

Zaměstnanci společnosti ČEZ spojili příjemné s užitečným – přímo v práci nakoupili krásné dárky a zároveň podpořili zaměstnávání hendikepovaných. Na vánočních trzích chráněných dílen v ostravském Domě energetiky přispěli na dobrou věc více než 52 tisíc korun.

Na trzích prodávali své výrobky lidé z Charity Hrabyně, krnovské Chrpy, orlovského Puntíku a ostravské společnosti Botumy, pohodovou atmosféru podpořila lahodná káva z produkce Mental Café.

„Moc si vážíme toho, že o sobě můžeme dávat takto vědět a zároveň utržíme peníze, protože na udržení provozu potřebujeme doslova každou korunu. Naše činnost má velký smysl v tom, že můžeme poskytovat menší pracovní úvazky lidem bez stresu, kteří by jinak zůstali doma. Je pro ně moc důležité, že někam patří, učí se něco nového a že je jejich práce ohodnocena,“ řekla Daniela Holušová ze společnosti Botumy, která zaměstnává lidi se zdravotním i sociálním znevýhodněním.

Vánočním trhům předcházela listopadová charitativní snídaně, na které si energetici nakupovali pochoutky z produkce sociálního podniku Melvita, dceřiné společnosti Diecézní charity ostravsko-opavské. „Pro zaměstnance to bylo příjemné zpestření pracovního dne, mnozí si nakoupili i domů. Díky výborným ohlasům jsme se rozhodli, že v roce 2024 budeme snídat s Melvitou každý měsíc,“ dodal mluvčí ČEZ Vladislav Sobol.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.