Rychvald rozšířil Senior taxi, teď vozí seniory i k pekárně a marketu

Rychvaldští radní se rozhodli rozšířit službu Senior taxi. Zatímco dříve vozil městský taxík seniory jen do centra na náměstí Míru a k točně trolejbusů v Ostravě-Michálkovicích, teď je dopraví i na nákupy do Penny marketu nebo Rychvaldské pekárny i k místnímu hřbitovu.

Město zároveň změnilo provozovatele služby. „S předchozím provozovatelem už lidé nebyli příliš spokojení, začali se množit stížnosti. Věřím, že teď to bude mnohem lepší. V rámci výběru nového provozovatele jsme udělali vše pro to, aby se spokojenost s taxíkem pro seniory zvýšila, to je pro nás zásadní,“ vysvětlila starostka Rychvaldu Dagmar Pížová.

V souvislosti s inflací a vývojem ekonomiky se zvýšila cena služby. „Cena za jednu jízdu se zvýšila na 20 korun, ale pořád je to spíše symbolická částka,“ dodala Dagmar Pížová.

Město zároveň provozuje Hospital taxi, tam se podmínky nezměnily. Senioři nebo hendikepovaní ho mohou využít při cestách do všech zdravotnických zařízení v Orlové a Bohumíně, ale také do Městské nemocnice Ostrava Fifejdy, Fakultní nemocnice Ostrava, Nemocnice Agel ve Vítkovicích, Modrého pavilonu ve Slezské Ostravě i do nemocnic v Karviné-Ráji a Havířově.

Senior taxi: 728 525 065 / Hospital taxi: 739 889 779





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.