Na Jihu startuje cyklojízda Léto na kole

Šest městských obvodů a obcí zve na šestý ročník veřejné cyklotour. Letošní „Léto na kole“ startuje v sobotu 25. května a zapojit se do něj mohou všichni, kteří mají rádi jízdu na kole a zvládnou pohodovou, zhruba 27kilometrovou trasu s občerstvovacími stanicemi. Smyslem akce je společné poznávání sousedských lokalit, vítáni jsou milovníci kol a dobrodružství všeho věku

Začátek akce proběhne v sobotu v 9.00 hod. na pěší zóně u Kulturního domu K-TRIO, kde bude možno vyzvednout si kartičky pro získávání razítek na průjezdních stanovištích, hromadný start účastníků bude o hodinu později. Pro zájemce o účast na akci je nutná bezplatná registrace na stránkách www.letonakole.cz.

„Cyklojízda není závod, je to společná pohodová projížďka po zajímavých místech našich sousedských lokalit, v nichž budou umístěna i stanoviště s razítky. Na všechny účastníky, kterým se podaří nasbírat razítka ze všech průjezdních míst, čeká v cíli drobné občerstvení zdarma a možnost účastnit se bohaté tomboly o zajímavé ceny, připravené starosty zapojených obcí a obvodů. Věřím, že si všichni za příznivého počasí jízdu užijeme“, přibližuje Gabriela Gödelová, ředitelka Kultury Jih.

Trasa vede přes Ostravu-Jih (Kulturní dům K-TRIO), Hrabovou (Kulturní dům Ostrava-Hrabová), Paskov (Panský pivovar), Krmelín (Krmelínský kopec), Starou Bělou (Sokolovna) a Novou Bělou (hřiště TJ Sokol). V cíli, tedy na Sokolském hřišti v Nové Bělé, bude pro účastníky připraven bohatý doprovodný program, který odstartuje ve 14.00 hod. vystoupením kapely TEAM revival, poté přijde na scénu Steel ROD Radim, profesionální jedlík a držitel řady českých i zahraničích rekordů v pojídání dobrot. A chybět nebude zmíněné losování bohaté tomboly o dárkové tašky starostů zapojených obcí a obvodů. Celý program dovede do velkého finále oblíbená multižánrová kapela Šuba Duba Band.

Veškeré informace o chystané cyklojízdě včetně trasy naleznete na www.letonakole.cz





VSTUP DO DISKUZE