Aquapark ve Frenštátě otevírá v sobotu 5. června

V sobotu 5. června 2021 otevírá brány frenštátský aquapark. S ohledem na epidemiologickou situaci zahajuje výroční 20. sezónu v souladu s aktuálně platnými mimořádnými opatřeními. Aquapark bude otevřen denně od 9 do 20 hodin. Spolu s koupáním nabídne také sportovní aktivity, například stolní tenis a beach volejbal, a možnost občerstvení. V rámci Dne města a dne sociálních služeb města Frenštátu pod Radhoštěm připravuje na sobotu 12. června 2021 pro zájemce prohlídku strojovny.

„Před otevřením proběhly opravy strojního zařízení aquaparku a nátěry dřevěných částí budov zázemí aquaparku. Samozřejmostí byla příprava zelených ploch," sdělil Jiří Štefek, vedoucí Správy městských sportovních zařízení, pod níž frenštátský aquapark patří. Pro návštěvníky letos správci kromě koupání chystají houpací vodní jeskyni, skluzavku i tobogán.

„Frenštátský aquapark se připojí ke Dni města, který se bude konat v sobotu 12. června 2021 a který bude koncipován jako den otevřených dveří. Připravujeme pro zájemce možnost prohlídky zázemí strojovny. Prohlídky se budou konat vždy v celou hodinu od 10 do 16 hodin, v maximálním počtu 20 osob," pozval k prohlídce vedoucí.

Aquapark bude otevřen do 5. září 2021. „Po dvou letech dochází k mírnému navýšení ceny vstupného. Na druhou stranu je zrušeno parkovné," upozorňuje Jiří Štefek. Základní celodenní vstupné bude činit 120 korun za dospělého, 90 korun zaplatí děti, mládež do 18 let a senioři. Pro časté návštěvníky jsou připraveny zvýhodněné permanentky na pět či deset vstupů.

V roce 2020 byl frenštátský aquapark otevřen 90 dní, z toho jen zhruba polovina, 49 dní, byla slunečných. „Navíc omezení počtu návštěvníků v souvislosti s epidemií covid-19 znamenalo pokles návštěvnosti o skoro 12 tisíc lidí oproti roku 2019 a o 15 tisíc oproti roku 2019. To se samozřejmě odrazilo i v příjmech ze vstupného," uzavřel vedoucí Štefek.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.