Do Moravskoslezského kraje putují medaile ministra školství

Nejvyšší rezortní ocenění Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy získalo pět pedagogů působících v regionu. Medaile MŠMT se udělují za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou nebo uměleckou práci. Ministr školství Mikuláš Bek pedagogy ocenil 14. září v Senátu.

„Snad každý z nás si uvědomuje, jak důležité, záslužné, ale i náročné je povolání pedagogů. Učitelé už od mateřských škol, přes zájmovou činnost až po vysokoškolské studium intenzivně ovlivňují životy nejmladší generace. Tím pádem mají obrovský vliv na to, jak bude v blízké době vypadat naše společnost. Gratuluji všem, kteří si z rukou pana ministra ocenění převzali. Je to nevyšší možné ohodnocení, které může v naší zemi pedagog získat. Těší mě, že letos do našeho kraje putovalo hned pět medailí, dvě z nich dokonce na střední školu zřizovanou krajem,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Prestižní ocenění získala Kateřina Bernatíková, pedagožka českotěšínského Gymnázia Josefa Božka. Medaile putuje i na další krajem zřizovanou školu, získal ji Martin Tobiáš, ředitel Střední průmyslové školy, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky ve Frýdku-Místku. Mezi oceněnými byly i pedagožky základní školy v Ostravě-Hrabůvce Věra Rymiecová a Hana Šabršulová. Poslední oceněnou z regionu byla Marta Szűcsová, která se v Ostravě věnuje volnočasovým aktivitám dětí a mládeže.

„Paní Kateřina Bernatíková se uznání za svou práci nedočkala poprvé. Letos v březnu jsme jí za její skvělý přístup k dětem a výuce udělili cenu v rámci oceňování pedagogů Moravskoslezského kraje. Hodnotící komisi zaujala bohatým rozsahem činností. Kromě výuky němčiny a českého jazyka je spoluautorkou knihy Josef Božek, působí jako lektorka kurzů češtiny pro cizince, díky jejím aktivitám v charitativní oblasti předloni získalo gymnázium, na kterém učí přes dvacet let, Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje za společenskou odpovědnost. Je to výjimečná osobnost, která by měla být pro své kolegy inspirací,“ představil jednu z vítězek náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.





Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.