599 milionů na výhrách! Sazka v našem kraji za pět let udělala milionáře ze 130 desítek lidí

Sazka změnila v posledních pěti letech život desítkám lidí v Severomoravském kraji. Jen v milionáře tam za tu dobu proměnila 130 lidí, kteří dohromady vyhráli 599 183 251 korun. Nejčastěji ve Sportce, Eurojackpotu, Šanci milion nebo Šťastných deset. Největší částku, 38 418 425 korun, si v tomto období odnesl v roce 2018 sázející z Ostravska. Konkrétně vsadil Eurojackpot v prodejně tabáku. V roce 2021 se rovněž z velké částky 33 535 159 korun radoval sázející na Frýdecko-Místecku. Na toho se usmálo štěstí ve Sportce, na kterou vyplnil sázenku na čerpací stanici.

Sazka každý den stvoří jednoho milionáře. Foto: archiv

"Loni se nám podařilo takřka nemožné, v průměru jsme každý den v rámci celé České republiky vytvořili alespoň jednoho milionáře. A pokračujeme i letos. Jen v Severomoravském kraji jsme od začátku roku udělali milionáře z šestnácti lidí. Zatím největší letošní částku, 13 262 802 korun, vyhrál sázející, jenž vsadil v jedné z prodejen tabákových výrobků na Karvinsku sázenku za 400 korun a trefil jackpot,“ říká mluvčí Sazky Pavla Hobíková.

Změnit tento počet by mohlo podle ní právě Milionové léto Sporty, které přineslo prvního milionáře 2. června a potrvá až do poslední losování v pátek 4. srpna. V rámci něj se ve Sportce hraje kromě Superjackpotu i o desetkrát jeden milion korun navíc. Losuje se každý pátek po dobu deseti týdnů a sázejícím stačí vsadit plný tiket Sportky. Tím se dostanou do hry o milionovou prémii.

Stovky kol pro dětské domovy

„To přinese deset zaručených milionářů. Už v loňském roce jsme rozdali několik stovek kol do dětských domovů napříč Českou republikou, za každého milionáře jedno. A letos v rozdávání kol těm, kteří neměli tolik štěstí, pokračujeme. Podpora cyklistiky a sportu celkově je jedním ze základních pilířů Sazky,“ doplňuje Hobíková.

Česká loterijní jednička generuje historicky největší počet milionářů v legendární hře Sportka. Naopak největší sumy peněz podle Sazky lidé vyhrávají v Eurojackpotu.








Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.