Havířovská nemocnice otevřela školku pro své zaměstnance

Havířovská nemocnice jde vstříc svým zaměstnancům. Díky finanční spoluúčasti Magistrátu města Havířova 5 milionů korun byla vybudována nemocniční školka/ dětská skupina Havířovské sluníčko. Rekonstrukce prostor byla zahájena v srpnu 2022, první děti školka přivítala na začátku ledna letošního roku. Celkové náklady na rekonstrukci činily 8 milionů korun, 3 miliony investovala nemocnice ze svého rozpočtu.

„O mateřskou školku pro děti zaměstnanců v rámci havířovské nemocnice jsme moc stáli, proto taky na její vybudování město přispělo částkou 5 milionů korun. Nejen poskytování kvalitní zdravotní péče pacientům, ale také péče o zaměstnance nemocnice je jedna z našich zásadních priorit. Pokud má člověk v práci odvádět špičkové výkony, musí mít k tomu prostor a podmínky. Je skvělé, že zaměstnanci, kteří to potřebují, budou mít své malé dítě v bezprostřední blízkosti svého pracoviště s možností jej kdykoliv vidět. Možná tento příjemný benefit přiláká do naší nemocnice nové mladé lékařky, lékaře a další zdravotnický personál,“ uvedl primátor Havířova Josef Bělica.

„Máme velkou radost, že se nám podařilo prostory pro školku zrekonstruovat v rekordním čase čtyř měsíců. Považujeme ji totiž za jeden ze základních benefitů pro naše zaměstnance, a to nejen pro ty, kteří k nám přicházejí po absolvování škol. Na chodu školky se podílí profesionální tým pedagoga a dětských chův, které děti vzdělávají podle metodiky všeobecně vzdělávacího programu pro jesle a mateřské školy. Celodenní stravu pro děti si zabezpečujeme sami prostřednictvím našeho stravovacího provozu, který vaří dětem podle nejnovějších nutričních doporučení. Snažili jsme se pro děti našich zaměstnanců vytvořit místo, kde se jim bude líbit a ze kterého nebudou chtít odcházet domů, což je momentální krásná realita po prvních dvou týdnech provozu školky,“ řekl ředitel nemocnice Norbert Schellong

Dětská skupina havířovské nemocnice je určena pro 24 dětí od půl roku až do předškolního věku. Školka je rodičům k dispozici od pondělí do pátku dvanáct hodin denně, a to od 6.00 do 18.00 hodin. Momentálně je naplněna kapacita 18 dětí, stále jsou tedy k dispozici volná místa.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.