Zoo Ostrava podporuje Ukrajinu a ukrajinský národ

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava umožní s okamžitou platností všem ženám, dětem do 18 let a seniorům na 60 let, kteří museli uprchnout z Ukrajiny, vstupné za 1 Kč. Pro vstup do zoo stačí předložit platný ukrajinský cestovní pas nebo ukrajinský občanský průkaz. Doufáme, že jim tato nabídka alespoň na chvilku pomůže zapomenout na hrůzy války.

Pro snadnější informovanost a orientaci v areálu připravuje Zoo Ostrava webové stránky a další informační materiály v ukrajinštině.

Pomoc budou potřebovat i ukrajinské zoologické zahrady. V úterý 1. března o společné pomoci jednala Unie českých a slovenských zoologických zahrad. Ostravská zoo se proto velmi ráda připojuje k Zoo Praha, která vytvořila speciální podúčet svého sbírkového konta „Pomáháme jim přežít". Pokud i Vy chcete pomoci, můžete libovolnou částku již nyní zaslat na číslo účtu: 43-6804660247/0100, VS 2022, zpráva pro příjemce „Ukrajina". Všechny takto získané prostředky budou odeslány na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám.




Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.